Tänk vad tiden går!

Det är redan 1 vecka sedan jag hade 1 semesterdag! Den dagen var superskön. Började dagen med morgonpromenad med hundarn. När vi kom hem bakade jag lemoncurd scones. Fy så goda de blev! 9 st sådana här fick jag och detta recept kommer jag skriva in i receptboken för det ska jag göra fler gånger.Framåt eftermiddagen tog jag och hundar och åkte till skogs. Hittade trattisar och trumpeter. Tror inte jag plockade en enda svamp förra året så jag trodde jag hade mist förmågan att hitta dem. Kändes skönt att veta att jag fortfarande visste hur de ser ut. Ungefär 2 liter blev det så jag gav mamma ungefär hälften av svampen och gjorde svampsoppa (underbart gott) på den andra hälften.I veckan som gått fick jag en beställning på 3 hundhalsband till en bearded collie vid namn Filippa. Det skulle vara får och i färgerna rött, blått och svart så vilken tur att jag hade matchande fårband. Tycker de blev väldigt bra faktiskt så jag funderar på om inte mina egna hundar behöver nya också...Så till dagens lilla händelse. Jag har ÄNTLIGEN köpt min lilla favoritstämpel! Har kollat på henne många gånger och nu äntligen slog jag till och gjorde affär. Tycker man blir så glad när man ser denna jultjej så jag var bara tvungen att köpa henne. Längtar tills jag har tid och sätta mig ner och stämpla nu. Visst är hon underbar!?


Har upptäckt att jag tycker det är kul att baka. Förr bakade jag massor men de sista åren har jag bara bakat kladdkakor och det väldigt sällan. Slog till och bakade Brysselkex i kväll. Tänkte vara snäll och ta med några till jobbet i morgon.

Usch, nu har tiden sprungit igen...
Natti natti
Anna

Vill inte jobba i morgon!

Sitter vid datorn och drar mig för att gå och lägga mig. Borde gjort det för länge sedan för jag ska jobba i morgon söndag =(
Hittade ett par härliga hundbilder som jag tog i början av sommaren när vi var hos Stina med jobbet.

Får väl ge mig nu och inse att jag måste gå och lägga mig. Börjar inte förrän 10:30 som tur är.

Natti
Anna

Trojansk häst och lite annat virussnack!

Ve och fasa! I natt hittade mitt antivirusprogram virus på min dator!
En Trojansk häst av värsta sorten (det är det jag alltid har sagt, hästar är inte att leka med) Hästar är ju ganska stora djur och mitt Antivirusprogram tyckte att den var för stor för att stoppa i karantän och för stor för att hantera över huvud taget.

Panik bröt ut här hemma och jag slet mitt hår.Tänkte att jag var tvungen att säkerhetskopiera mina sista filer som jag fixat under dagen men icke sa Nicke, Det gick inte! Det gick inte att kopiera filer, det gick inte att hämta programmet som windows tyckte jag skulle hämta via internet explorer. Explorern fanns inte kvar på datorn. Inte heller fanns ngn ikon för hårddisken så ni kan förstå min panik.
Hur skulle jag göra för att lyckas bli av med eländet?
Skulle jag bli tvungen att spränga datorn???
Till slut kom jag på att jag kunde prova med att återställa datorn ett par dagar bakåt i tiden och peppar peppar. Det verkar ha fungerat. Håll tummarna för mig och min dator.

Alltså, ska man verkligen behöva drabbas av virus när man har bra antivirusprogram? Nu hör det till saken att jag hämtade lite saker på nätet i veckan och det var där jag fick med hästen antagligen.
Hädanefter får man väl köra både med hängslen & livrem för att vara på den säkra sidan.Ni som inte drabbats av virus på era datorer ngn gång ska verkligen vara glada. De smyger sig verkligen på en.Här har vi några andra virus som jag precis hittat på nätet:

Monica Lewinsky-viruset . . . Suger ut allt minne ur din dator.
Titanic-viruset . . . Får hela din dator att gå under.
Disney-viruset . . . Hela din dator får Fnatte och det går inte att Tjatte längre.
Mike Tyson-viruset . . . Lägger av efter ett "byte".
Prozac-viruset . . . Rör till ditt RAM, men din processor bryr sig inte.
Lorena Bobbit-viruset . . . Förvandlar din hårddisk till en 3 1/2-tumsfloppy.
Woody Allen-viruset . . . Kortsluter moderkortet och sätter på ett dotterkort istället.
Oprah Winfrey-viruset . . . Din 200 MB hårddisk krymper plötsligt till 80 MB, och expanderar sedan långsamt till 300 MB.
Telia-viruset . . . Talar hela tiden om för dig vilken bra service du får.
Tele2-viruset . . . Talar hela tiden om för dig att du betalar för mycket för Telia-viruset.
Norskt virus. . . DEAR RECEIVER, You have just received a Norwegian virus. Since we are not so technologically advanced in Norway, this is a MANUAL virus. Please delete all the files on your hard disk yourself and send this mail to everyone you know. Thank you very much for helping me. Ole Hacker


Kram 
Anna, the Trojan horse butcher!

Lektion: Hur man fotograferar en mopsvalp

I söndags var jag och hälsade på nere hos Eva & Svenne i Skallavraket. De bor i ett gulligt torp på landet och det var jättelänge sedan jag var där. Just nu är fårhagen fantastisk med lönnarnas fina höstfärger. Måste erkänna att jag allt är lite avundsjuk på den. Tänk om man hade haft en sådan här hemma.Eva har mopsvalpar som var 6 veckor och även om det bär mig emot så måste jag faktiskt säga att de är bedårande Photobucket

Kameran följde med eftersom Eva ville ha snygga ståbilder på Sten & Stanley. Det var lättare sagt än gjort. Att ta kort på mopsvalpar är inte det lättaste kan jag säga så här kommer en lektion om det är någon mer som ska prova.

Man börjar med att fånga en mopsvalp.


Sedan får man vrålhålla den så den inte sticker iväg igen.


Har man tillgång till en fluga kan man prova att ha den på filten. Detta gör att den lilla mopsvalpen tillfälligt blir lite lugnare.


När flugan flyger iväg blir det till att vrålhålla igen.


Liten mops ger sig inte i första taget utan kämpar in i det sista.


Men skam den som ger sig. Är man 6 veckor så blir man trött ganska snabbt och till slut...


Ja... till slut så får man den fina bilden.


Lycka till när ni ska prova!

Att göra om samma procerud med valp nr 2 var inte aktuellt så det fick bli lite lurendrejeri. Lönnlöv är så himla kuliga...
Ett annat sätt att fotografera mopsvalp på är att stoppa den i en kruka.
Här var det 5 liter mops.

Jag vill inte vara med på bild!


Ska du ta på mig så får det vara bakifrån.


Ok då, men jag gillar det inte...


Avslutar med en bild på Ingrid, Ellen, Eva och så den enda riktiga hunden i Skallavraket. Beardisen Rumba!Tack för en trevlig dag med mycket fnissande!

Kram på er!
Anna

RSS 2.0