Helgen 20-22 mars

Som vanligt springer tiden iväg och jag hinner som vanligt inte med. I fredags kväll åkte jag ner till Ullis eftersom det var hundutställningar i Malmö och Höganäs under lördag och söndag. Alltid trevligt att hälsa på nere hos Ullis och Pelle. Det bjöds på god tacobuffé och det var väldigt länge sedan jag åt tacos så det var väldigt väldigt mumsigt.
Som vanligt kommer man alltid i säng senare än vad man beräknar. Klockan var nog runt 23:30 och med tanke på att vi skulle upp vid ca 4:30 så blev det inte många timmars sömn.

Allt gick bra och nere i Malmö var det hur trångt som helst. Tror aldrig jag varit där när ringarna varit så små och det redan är så mycket folk att man inte kommer in till ringside trots att man är där ca 1 timme innan bedömningen börjar.


Putte placerade sig som nr 4:a med ck i den mördande konkurrensen av totalt 16 anmälda öppen klass hanar. En mycket bra prestation får man nog säga.


Tänk vad vi utsätter våra hundar för. Här ligger en okänd vovve på trimbordet och frågan är om han längtar ner eller om han tycker det är skönt. (Tycker faktiskt det ser ut som en hon men mig veterligen så är detta en han)


En del får snygga frissor...


Men ska man in i ringen och vara så här fin så måste man stå ut med en del...


En av de yngsta besökarna på SV-09 var Maries lille John. Barnvakten Liz såg till att han hade väääääldigt mycket att titta på...


Efter bedömningen skyndade vi oss att packa in i bilen igen för att åka på sightseeing från Malmö...

...till Höganäs


Vi passade på att rasta Putte en vända på stranden. Fy vad det blåste! Det var inte många bilder där man såg mer än 1 öga på honom. Han ser verkligen ut att vara helt sné.

Här är dock en där man inte ser några ögon alls. Det man däremot ser är det snygga rena skägget... (Inget ont menat Ullis)



Lite arbetsskadad är man så en bild på en livboj är jag bara tvungen att få med också

Förutom blåsten så var det ganska fint nere på stranden. Tänk att bo här på sommaren...

Sommarlängtan kan man lätt få


Efter rastningen så tog vi en vända in till Pattaya thai och kinarestaurang. Jag bestämde mig till slut för vårrulle + kyckling med grönsaker och cashewnötter. Det var gott med riktig mat.

Efter den tidiga morgonen så var vi enormt trötta och åkte tillbaka till vandrarhemmet och tittade lite på bla Robinson. Nu är inte Robinson något av mina favoritprogram och jag har nog kommit på varför. Jag gillar verkligen inte när det ska vara så extremt tuffa förhållanden. Det är bättre med lite myspys som Let's Dance, På spåret eller Så ska det låta.
Vid klockan 10 så sov jag gott i det lilla rummet vi hade. Perfekt när man ändå bara ska sova.

Söndagen kom och det var bara att ta sig till Blå Hallen. Pernilla hade redan kommit dit


Liz hade den stora äran att få visa jättebäbisen Rebus. En hane som kommer bli farlig för konkurrenterna när han är färdigvuxen med päls och allt. Idag kom han 3:a i sin klass.


Putte deltog i öppen klass och han var väldigt yvig i sättet idag. Det räcker att titta på denna huvudbild...

Här stod han i alla fall stilla och till slut hamnade han som 2:a i öppen klass med ck.

Putte var även utplockad bland de 7-8 bästa hanarna totalt men fick där se sig slagen av bla Casper som blev dagens Bästa hane. Grattis Lars!


Jag passade på att ta lite bilder på Puttes blivande flickvän Mimosa som dessutom blev BIR och CHAMPION idag! Grattis Marie!
Kanske behagar damen att börja löpa nu...




Ja och så tog jag lite bilder på Rebus med och utan matte





Putte och matte Ulrika i språnget

Till sist sa Putte:


Sagt och gjort. Vi åkte hemåt men allra först gjorde vi en avstickare till Alice, Stig, Cornelia och Dino i Brösarp
Tack för god kvällsmat!

Putte med halvsyster Cornelia bredvid sig och brorsan Dino framför.


Idag avslutar vi med en bild på Dino och Cornelia som vill ha samma pinne


Ursäkta att det blev så många bilder men det är alltid svårt att välja.

Natti natti!
Anna

Fy vad tiden går!

Fattar inte var tiden tar vägen! Ena dagen är den 1:a mars och idag är det helt plötsligt den 19:e! Har ju faktiskt hänt en hel del men jag har inte haft tid och lust att uppdatera bloggen.

I förra veckan hade jag den stora förmånen att bli utsatt för en ny upplevelse...


Just det, mammografi! Inte så farligt som jag hade trott men herregud, det märks att det är en man som uppfunnit maskinen! I vårt landsting har vi tjejer förmånen att bli kallade det år man fyller fyra nolla, men det finns en del landsting som inte kallar förrän man fyller 50! Det är ofattbart kan jag tycka hur en sådan sak är olika i olika landsting! Det borde vara självklart att alla får gå och mammografera sig så tidigt som möjligt!

Pappa fyllde 75 år förra veckan också så det har varit kalas på kalas kan man säga. Jag själv passade på att klippa mig innan det första kalaset och färga håret innan det andra kalaset. God mat åt vi. Snörgåstårta och Exotisk bricka med ostbricka.
Här syns en bit av ostbrickan.


Fina blommor fick han min pappa. Här en underbart doftande tulpan (från mig)



Var och inhandlade den här söta lilla krukan med växt till mig också. Kunde helt enkelt inte låta bli när det är små söta änglar som dekoration.



Städade i helgen och Cajsa går numera under smeknamnet "Prinsessan på ärten"
Hon har aldrig legat i tygkorgen jag köpte för flera år sedan. Den har stått och skräpat på golvet här hemma men när jag dammsög och torkade golven senast så hamnade tygkorgen i biabädden och då helt plötsligt så dög den! Men det är klart, då har man ju först biabädden med hunddyna, tygkorg och så ett par kuddar att sova på...



Sist men inte minst några vårtecken!

Snart är det dags för rabarberpaj!


Undra vem som planterat krokusar precis vid min husvägg?


Med dessa snödroppar vill jag passa på att önska er alla en riktigt skön vår!


Trevlig helg! Kanske ses vi i Malmö och Höganäs

Kram Anna

Tyvärr ej drabbad av skrivkramp!

Man kan lugnt påstå att nu är det min tur att drabbas av bloggtorka. Med tanke på att det inte händer så mycket hos mig just nu så finns det inte mycket att skriva om. Dök på en låt på Youtube som jag inte hört innan. Den var så himla fin tycker jag. Väl värd att lyssna på. Tydligen är originalet av Anouk men här framförs den av Erlend Bratland från Norge
Bara för att jag tycker den var bra så kommer en till av honom här.

Fick ett ryck i kväll. Hittade ett recept på Allt Om Mat för ett tag sedan och nu blev jag så himla sugen på något. Av en händelse så hade jag allt hemma...
Inte för att min blev lika snygg som bilden på receptet men den dög att äta i alla fall.




Måste också passa på att göra lite reklam för min "gudhund", den belgiske chokladpralinen Teddy, som väntar valpar både på kennel Boopies och kennel Blå Rosen. Är ni intresserade så titta gärna in på deras sidor.
Lånade en bild av Pernilla på den blivande stolta pappan Teddy.



Inte stod det så mycket vettigt i detta inlägg men det blev ett inlägg i alla fall... Ska se om jag inte kan komma på något bättre att skriva om snart.

Kram Anna

Ååååh, denna snö...

Jag skulle nog nästan kunna göra vad som helst för att slippa detta vartannandagsväder!
I fredags kväll både haglade och snöade det här så det kom i alla fall lokalt 5-10 cm snö igen
I helgen töade det bort igen med strålande solsken ute tja och ni kan väl inte gissa hur det varit idag?
Jo snöblask igen Tror jag sliter mitt hår snart för jag blir verkligen tokig av detta väder!

Till saken hör den att jag verkligen gillar när det är snö. Bara den ligger kvar och det är så pass kallt att inte hundarna har stora snöbollar med sig in eller att de inte är lika blöta som om det hade regnat ute.


Bilder har jag inte så många från idag. Närmare bestämt bara 1 styck så här kommer 2 varianter av samma bild. Den första mindre bra med stora skuggor.


Den andra något bättre där blomman är mer utskuren ur bilden
Tänk så många olika sorters tulpaner det finns. Dessa dubbla rosa har varit jättesöta men tyvärr verkar de inte ha så lång hållbarhet.

Igår var jag en vända på IKEA. Som vanligt kommer man hem med betydligt mer än vad man tänkt sig och det man skulle ha blev kvar på IKEA eller så var det tillfälligt slut.

Sune skickar en liten hälsning till er alla! Kanske är det fler som känner som han?


Kram på er!
Anna "Somintesomnadepåsoffanikvällheller"

Ännu en månad har passerat

Klockan är mitt i natten och ännu en månad har passerat. Igår var det den sista i februari och det var en riktigt härlig dag. Solen sken från en klarblå himmel och det kändes som en riktig vårdag. Tog med mig hundarna till skogen och det blev en hel del bilder. 

Det finns mycket färg i naturen...


Hann inte så långt förrän det kommer ett gäng med "galna" människor med en hund. De joggade eller rättare sagt löpte. Undra var de kom ifrån och vart de skulle för det är inte direkt tätbebyggt område där "min" skog finns. På den ena jacka stod det Vimmerby löparklubb och har de sprungit ända från Vimmerby, ja då så har de nog sprungit vilse :O

Ja så var det en naturbild till. UNDERBAR HIMMEL!

Sune med tungan på sné

Undra vad Cajsa funderar på?

Häskskit kan jag informera om. Har en bild på den men den var lite för osmaklig att visa upp. Cajsa däremot tyckte inte den var dum alls.. Tur den var frusen i alla fall.

Ser ut som Sune har fastnat i lingonsnåren men det är nog en pinne som hägrar

Vi gick på en ås

Rätt som det var så kom vi till ett litet timmerupplag

Sune står och väntar på oss andra

Kommer ni snart?

Skynda er nu!

Kan en sten vara vacker?

Skog med vårkänsla

Så avslutar vi med älskade Tant Cajsa som höll sig undan från fotografen mestadels idag...

... och allra sist älskade Fabror Sune som syntes destå mer idag


I kväll såg jag liksom många andra på melodifestivalen. Tyckte nog det var den bästa delfinalen. Star Pilots var min favorit men den gick bara vidare till andra chansen. Här är en annan låt med dem.

Nu är det dags att sova. Kanske blir det en uppdatering i morgon också. Ska ju ha en liten bloggtävling tänkte jag men priset är inte riktigt klart än så jag avvaktar kanske tills början av nästa veckan.

Gossa ordentligt med era hundar!
Kram Anna

RSS 2.0