30-31 juli

Ordningen är återställd och jag är hemma igen. Hundarna sover nöjt i sängen och det är lugnt och skönt.

Under tiden jag var borta fick jag ett par bilder på Felix och hans "storasyster" Nellie från Felix husse. Visst är de fina i sina nya tasshalsband och Felix är ju så söt att man skulle kunna äta upp honom O)






När jag ändå håller på att skriva om halsband så kan jag ju nämna att jag skickade Soyas halsband i torsdags.

Hoppas det kommit fram idag så att hon kan visa sin pappa Teddy det när hon ska hälsa på honom i helgen.

Det ostadiga vädret fortsätter men för att reta mig så hade det tydligen varit strålande solsken i onsdags när jag var hos familjen Evaldsson i Kinna

En del märkliga bilder kan det bli ibland. Här ser det verkligen ut som om molnen är nere så man nästan kan ta på dem.

Annars kan man säga att Växjö haft ett lock över sig. Det har ju varit mulet mer eller mindre hela dagen med vissa ljusglimtar emellanåt.
Hur som helst så tog jag med mig hundarna en vända i skogen. Solen sken tillfälligt och myggen var som bortblåsta så det var riktigt skönt.

Sune tyckte vi gick lite för långt och dessutom så satte han huvudet i ett fästingbo. Tror jag plockade 10 fästingar som kröp på nosen när vi kom hem. Åh, de är så äckliga så man får ju rysningar bara man tänker på dem. La dem på diskbänken och mosade dem samtidigt som jag talade om för dem hur äckliga och avskyvärda de är

Det är tur man inte går så fort när man har kameran med sig :)
På väg hem så hittade jag dessa söta blommor

Ljuset var lite speciellt så den överblommade ginstens ärtskidor ser blå ut.

Den är fin så här också

På väg hem såg man tydligt locket över Växjö

Solen var så skarp att det inte gick att titta mot den. Tycker denna bild blev bra och det syns riktigt hur skarp solen är där bakom.


Idag 31/7 har jag inte fått speciellt mycket gjort. Det har varit såå tråkigt väder. Skulle ut och plocka blåbär hade jag tänkt men det var bara att ställa in eftersom det blåst och ösregnat med jämna mellanrum. Förhoppningsvis kan det bli en runda i morgon i stället.

Har lyckats ta 3 kort idag. Bilden ovan är nr 1
Nr 2 fixade och trixade jag lite med. Växten heter praktlysing och här visade den sig i all sin prakt

Bild nr 3 har också något som visar upp sig i all sin prakt...
Hemma får man gå på snigeljakt med jämna mellanrum. Denna lilla rackare kom mitt i blickfånget och jag kan informera om att den inte är i mina blommor längre i alla fall...

Time to walk the dogs


Minisemester 28-29 juli

I tisdags morse åkte jag på en minisemester till familjen Evaldsson i Kinna. Kul att träffas igen :) Det har ju varit lite dåligt med kontakten under några år men nu får det allt bli skärpning. Det var inte det allra bästa vädret när jag åkte. Dagen började med REGN i Växjö.

Det känns inte fel att lämna dåligt väder bakom sig. Tyckte bara synd om mamma och pappa som skulle passa hundarna och hoppades på att det skulle bli bättre väder senare under dagen.
Utanför Alvesta fick jag stå och köa för där var det enfiligt en bit. De håller på att göra 2+2 väg mellan Växjö och Alvesta och jisses vilka köer det var. Jag räknade till 52 bilar som passerade innan vi fick köra från vårt håll. Kan bara tänka mig hur det är under riktig rusningstid.
Tog en bild genom sidospegeln men där syns ju inte kön direkt. Ser däremot ut som om bilen bakom mig står på mig eller att min bil fått en extra sidospegel bak hos hundarna...

Väl framme hos Evaldssons möttes jag av skönt väder. Inte direkt varmt men solen visade sig i alla fall och man slapp ha kofta på sig vilket jag annars syns med titt som tätt.


Åsa och jag tog en shoppingtur till ett par tygaffärer samt inredningsställen. Här snackar vi verkligen om tygaffärer. Skroten i Kinna står i en klass för sig. Behöver ni tyg och har vägarna förbi så får ni inte missa detta enorma ställe som inte bara har det mesta utan det är billigt också! Själv köpte jag en drös med halsbandstyg...

...och lite annat tyg. Tänkte bland annat se om jag kan sy mig några cupcakes. Tupptyget kunde jag bara inte motstå. Tror det ska bli en löpare till köket och lite får nog spännas upp till en tavla.

Man blir hungrig av att springa i affärer så under tiden Åsa och jag fixade potatisen...

...ställde sig grillmästaren Håkan vid grillen

Kan säga att det var verkligen gott med mat. Potatis i ugn har man ju gjort förr men att blanda i broccoli och champinjoner var nytt för mig.
Sara hade lekt Indian hela dagen och var ganska flamsig...



Isak verkar vara en riktig uppfinnare och jag undrar vad han gjorde här?

Tungan är rätt i mun i alla fall så han koncenterar sig ordentligt

Katten Lakrits såg man inte mycket av. Hade tänkt jag skulle lyckas få några fina bilder men icke, detta var den enda vettiga

Efter goda drinkar, god mat och en massa god choklad stupade man i säng. Sov så skönt så jag funderade på om jag kunde sno med mig sängen hem.

Onsdagen var tänkt att åka till Borås Djurpark men efter en titt ut så insåg vi att vädret inte var det bästa.

Åsa och jag tog en sväng till Borås i alla fall. Jag hade ju önskemål om att besöka Magnolias butik. Inne i Borås hade det nog hällregnat för det var dynganes surt med stora vattenpölar. Vi åkte i alla fall förbi djurparken men kön var lång och det fanns absolut inga parkeringar i närheten så det var meningslöst att bara tänka på att gå in där. I stället letade vi upp Magnoliabutiken och jag fick shoppa en massa fina stämplar. Man blir ju helt salig när man kommer in där och kan plocka i alla stämplar som finns! Stackars Åsa som fick stå ut med detta affärsbesök. Det tog inte direkt bara 10 min att kika runt där...
Ett litet gäng fick följa med mig hem tillsammans med några papper.

Visste inte att Magnolia har egendesignade papper så det var jag bara tvungen att köpa på mig några :)


TACK för en mycket trevlig vistelse hos er, Familjen Evaldsson!



Stängt för semester!


Måndagen den 27:e juli

Tänkte bara skriva ett litet kort inlägg innan jag måste gå och lägga mig. Ska åka på semester i "hela" 2 dagar i morgon så då blir det inget uppdaterat.
I morse steg jag upp lika tidigt som tuppen kändes det som. Jag passade på att tvätta en maskin innan jag skulle hämta mamma för den årliga turen till Tingsryds Marknad

Den nya sträckningen var verkligen toppen. Nu blev det en runda man gick i stället för som tidigare år då det var ett evigt knallande fram och tillbaka på gator och bakgator. Detta får helt klart :thumbup: av mig :)
Köpte inget speciellt men det jag bara måste köpa när jag är på marknad är hallonfundge från Mariannelunds Karamellkokeri. Har ni inte provat dem så säger jag bara, GÖR DET nästa gång ni är på marknad. De är väldigt mumsiga enligt min åsikt i alla fall.

Förutom en maskin tvätt till så har jag även sytt klart ett halsband till söta Soya också. Jag tycker det blev fint och hoppas även matte Annelie kommer gilla det.


Dagens väder kommer vara återkommande under min semester och ikväll såg det ut så här.

Eftersom jag varit i Tingsryd har jag inte så mycket koll på Växjövädret mer än att det kom ett störtskur lagom tills vi kom hem i eftermiddags. Antar det varit mulet som det var när jag åkte hemifrån vid halv 11 i förmiddags.

Byebye, nu åker jag på semester ett par dagar.



Söndagen den 26:e juli

Idag hade jag tänkt att jag skulle åka ner till Ronneby Brunnspark och gått på loppisen där. Tiina skulle vara där och ha ett bord tillsammans med sin syster och mamma så jag tänkte man skulle passa på och efter loppisen tänkte jag ta en vända förbi Ullis och Pelle för att bland annat kolla in foderhästen Góffi. Jag är ju inte direkt hästvan men Góffi ska vara en hygglig häst så det skulle säkert gå bra.

Nu blev det ju inte så att jag åkte iväg tyvärr. Steg upp tidigt som rackans men satt och velade och tillslut så bestämde jag mig för att inte åka. Var ju iväg i går eftermiddag/kväll och i morgon ska jag till Tingsryds Marknad. Tisdag och onsdag ska jag till Åsa, Håkan och barnen så jag bestämde mig helt enkelt för att stanna hemma. Kanske ett klokt beslut eller så var det dumt. Vad vet jag?

Dagens väder är inte så himla skönt. Mest mulet och mycket kallare än i går tycker jag. Ena sekunden ser det ut så här.

Och nästa sekund är det helt annorlunda. Observera den "stora" blå fläcken himmel i nedre vänstra hörnet

Hur som helst så har det inte regnat ännu så man ska väl inte klaga misstänker jag.

Fick ett par bilder av en nöjd halsbandskund. Tack Cissi för bilderna på Elton. Här går han under benämningen "SnyggElton" För er som inte brukar följa Idol så kommer  förklaringen i att en gång i tiden var en kille med som juryn kallade för "SnyggErik". Elton är en pumi om ni inte känner igen rasen. Vill ni läsa mer om Elton kan ni gå in här.




Avslutar med dagens humlebild samt dagens blombild




Ha en fortsatt trevlig helg!



Första semesterdagen!

Ja det börjar ju bra. Åtminstone så har man fått se solen idag. Visserligen stora moln på himlen ibland men det är betydligt bättre än vad det varit de sista dagarna.

Faktum är att det inte regnat här idag.Ännu kanske man ska säga men jag lever på hoppet om att jag ska få fint semesterväder så håll tummarna för mig! Första semesterdagen innebär att jag försöker vila upp mig. Jag har med andra ord bara slappat än så länge. Tog lite kort här innan idag. Denna bild är jag nästan lite stolt över. Visst, skärpan kunde varit bättre, likaså ljuset, men tänk att jag lyckats få med vingslagen!

Annars är det betydligt lättare att fånga humlor på bild när de är mer stillsamma

Här lekte jag lite med bilden också. Deb blev nästan lika blågul som svenska flaggan


Måste bara berätta att jag har lyckats få en orkidé att blomma om! Har haft orkidéer i flera år utan att de blommat om men så helt plötsligt hände det! Det började komma knoppar och det är inga små blommor den fick!

Älskar verkligen orkidéer

Visst är de vackra!


Nu ska jag göra mig i ordning. Jag och mina goda vänner Pernilla och Ulrika ska ut och äta lite mat och gå på bio. Tänkte vi skulle se The Proposal

Jag har egentligen ingen aning om vad den handlar om utan det är Pernilla som kom med förslaget. Med tanke på att Sandra Bullock är med så är den säkert bra. Lite lagom lättsam och en romantisk komedi skulle jag tro.

Dags att skynda sig lite. Måste ju hinna ut med hundarna också.


En dag kvar!!!

Säger bara ÄNTLIGEN! Nu har jag bara en dag kvar att jobba innan jag har SEMESTER i 4 veckor! Det ska bli så himla skönt :)  Ni anar inte hur mycket jag har längtat till denna dag. Har i alla fall känt att jag behöver semester i minst ett par månader nu. Har som vanligt inte så mycket inplanerat men jag hoppas i alla fall på att vädret bättrar sig så man kan vara ute i skogen och plocka lite blåbär och kanske en och annan svamp om man har tur. Hundarna lär uppskatta att slippa stiga upp vid 6 varje morgon de också.

Har varit aktiv vid symaskinen igen. Denna gången blev det först ett par halsband till Elton

Naturligtvis skickades de i ett litet paket till matte Cissi & Elton


Jag har också sytt ett par halsband åt Felix

Även dessa låg i ett litet paket men bilden på det finns i min gamla kamera som pappa har fått låna. Får visa det en annan dag kanske.

Nu är det bara ett par till halsband till beställda. Tänkte jag ska sy dessa i helgen.

Konstigt att det redan är dags att gå och lägga sig. Tiden går så himla fort så jag lär väl inte märka av att jag har semester i 4 veckor innan det är dags att börja jobba igen. Tänkte jag skulle avsluta detta lilla inlägg med ett par blombilder. Denna ros är fantastisk vacker tycker jag. Den är väldigt speciell i dess böljande blombladsutformningen tycker jag. Känslan går inte riktigt att förmedla på bilden.


Sist ut en arbetande humla. Önskade skärpan var med på humlan men gillar bilden ändå.


Nu är det nattarunda som gäller med hundarna innan jag ska gå och drömma mig tillbaka till en semester för några år sedan. Önskar verkligen jag hade råd att åka tillbaka till vackra Skottland





En del fina hundar såg man där också :)






Trött men vaken i alla fall

Efter att ha jobbat 7 dagar i rad så är man ganska trött ;-( Dessutom så vaknade jag, som är nattuggla, redan vid 06:10 i morse :mad:  Det duggade bara ute så det var lika bra att passa på att gå med hundarna för det skulle ju enligt SMHI regna hela dagen typ. Blev lite chockad när jag mötte en annan hundägare (Hmm, trodde det bara var jag som fick för mig att gå ut så tidigt på helgen) med en chokladbrun hund som såg ut som en snygg rakad beardis men det var någon blandras sa hussen.
När vi kom in, hundarna och jag bör ju tilläggas så ni inte tror jag raggade upp hussen med den andra hunden, så kröp vi till kojs igen. Inte 17 för att jag kunde sova för jag hade världens snabbaste och ettrigaste spyfluga som surrade runt mig :mad: så nu sitter jag här och uppdaterar i stället. Till råga på allt så regnar det inte utan det är torrt ute och solen skiner nästintill. Där fick jag för att jag gick ut så tidigt idag...

I veckan som varit så skickade jag några halsband till Jane i England. 4 st blev det denna gången. 2 av varje sort enligt bilden.


I tisdags efter jobbet åkte jag hem till Tiina.

Hon bor några mil utanför stan och har en alldeles egen pärlbutik.
En annan som älskar pyssel njuter när man hälsar på där. Denna kväll skulle vi pärla lite. Efter instruktioner från Tiina så lyckades jag knåpa ihop ett armband som jag blev väldigt nöjd med med tankte på att jag är nybörjare :-d Nu ska jag bara få klart ett likadant halsband tänkte jag.

Tiina däremot är ju nästintill proffs. Hon tillverkar typ alla ringar & kedjor själv :-O Detta armband är ett av de senaste hon gjort. Jag är så imponerad och hoppas hon så småningom kommer lyckas försörja sig på sina smycken!

Eftersom Tiina har semester (jag är inte alls avundsjuk...) så åkte vi på en lite sightseeing också. Jag fick se lite av de småländska skogarna och passade även på att ta lite bilder. Vi såg massor av rådjur men tyvärr hann kameran aldrig med (eller var det kanske jag?) Då är det bättre med lugna motiv som den här lilla kalven.

Härlig chokladbrun kossa

Vi åkte förbi Tiinas mans mc-klubb men där var det bäst att inte stanna...

Vi åkte vidare och kollade in lite andra vyer
Denna kväll sken solen efter en rejäl omgång åska med tillhörande ösregn. Dimman kom och det blev så vackert ute.

Undra om det satt någon där uppe och jobbade förr?

Ljuset var nästintill perfekt tycker jag.
Tom en tråkig vägtrumma (eller ska man kanske kalla det bro?) i betong blev vacker i detta ljus.

Annars så föredrar jag lite mjukare material
Kan inte bestämma mig för vilken av dessa två bilder jag gillar bäst. De är tagna från lite olika vinklar så jag lägger med båda två här.



På detta ställe såg vi världens skabbigaste fasanhöna. Hon var dyngsur efter sin promenad i det höga gräset och såg helt galen ut.

Det gäller att passa på när det inte regnar... Humlan jobbar för fullt

Solnedgång är alltid vackert


Det var allt för denna gång. I helgen ska jag sy lite halsband till. Tackar för alla beställningar som rullar in :thumbup: Har uppdaterat min halsbandsblogg med lite nya bilder, dock är de på gamla halsband om någon har lust att kolla in där också hittar ni den här.

Ha en riktigt trevlig helg!


Nu är det andra bullar...

Uppdatering 2 dagar på rad är inte vanligt här. Måste som sagt försöka skärpa till mig.
Har fått bilder på 3 snygga pumisar med mina halsband runt halsarna så detta måste jag ju bara uppdatera med.
Stimm & Zappa fick halsbanden i present av Pernilla och kolla så snygga de blev


Icke destå mindre snygg blev Lycka i ett av sina nya halsband.


Idag har jag jobbat och en sak kan jag säga, det har inte alls varit kul att jobba. Skulle mycket hellre varit hemma och slappat eller till och med städat. Något som det känns som jag skulle behöva göra jämt. Är det någon mer än jag som har den känslan. Har man äntligen blivit klar någonstans så är det bara att fortsätta någon annanstans.

Hann ju inte få med alla bilderna jag planerade att ha med i inlägget igår så det kommer några bilder här. Lunchen med Tiina var trevlig och jag kan också tipsa om att om man ska hämta något på Polisens hittegodsavdelning så behöver man kanske inte sitta och vänta ca 20 min i kö när alla före i kön ska skaffa pass på hela sina familjer... utan man kan fråga var hittegodsavdelningen finns så får man ut det man ska mycket fortare. Något som Tiina och jag upptäckte igår.

Som ni vet så har det regnat en del den senaste tiden, därav lite bilder med vatten på





Ska man behöva göra Stekta gröna tomater i år eller vad tror ni, kommer de mogna så småningom?





När solen väl kom fram så passade Sune på att ta en tupplur på altanen

och jag kunde inte låta bli att ta ännu ett kort på rosen


Nähä, jag ska ju jobba i morgon igen så nu får det bli en nattarunda med hundarna och sedan är det bara att krypa till kojs.

Natti natti

Nu får det bli andra bullar...

Gud så dålig jag är på att uppdatera bloggen. Måste verkligen skärpa till mig. Lite har ju faktiskt hänt. Har ju tom glömt att uppdatera när jag var med Pernilla ner och titta på Teddys gudomligt söta valpar. För vem kan motstå en sådan här?

Oops fel ras, det var inte meningen men den är inte lätt att motstå heller. Synd de blir gigantiska när de är färdigvuxna.

Där blev det rätt bild. Gudasöt liten tjej som fastnade på näthinnan.
Tyvärr tog jag inte så mycket bilder. Det var ganska skitigt ute så man ville inte direkt krypa ner på marknivå.

Här en bild på årets prydnad till trädgården. Tycker den var jättesöt.

Grodan från förra året står fint i rabatten fortfarande.

Vad har hänt annars? Jo det har regnat och regnat och så har det regnat lite till. Idag är jag ledig för jag ska jobba i helgen och hur såg himlen ut innan jag började uppdatera här? Jo så här!

Kan informera om att nu öser det ner ute så jag lär bli dyngsur när jag ska möta Tiina nere på stan och äta lite god Thaimat! Massaman är aldrig fel. För er som inte vet vad det är så är det en thailändsk gryta med curry, kokosmjölk, kyckling, ananas och hackade jordnötter. Väldigt gott! *mums*

Från Tiina Lilja till liljorna i rabatten. De är verkligen fina nu.



Vad har jag gjort annars. Jo sömmerskan har varit i farten och sytt några halsband. I veckan skickade jag ett paket till Annika med pumipinglan Lycka

Innehållet såg ut så här:

Jag har ju dessutom varit och hälsat på Pernilla & dogsen. Tog med mig symaskinen så nu ÄNTLIGEN har hon fått de utlovade halsbanden. Det finns bättre bilder att beskåda i min halsbandsblogg: http://hundhalsband.blogspot.com om någon vill gå dit och kolla på dem.

Tyvärr regnade det och så regnade det lite till så det blev inget fotograferande. Hittade dock en gammal bild på 3 av pojkarna


Nähä, nu måste jag rusa så Tiina slipper stå och vänta på mig. Det kommer nog en till uppdatering senare i kväll kanske.



Sammanfattning av helgen

Först vill jag passa på att TACKA alla snälla människor som hälsat mig Välkommen till "klubben". Förstår inte vad de menar... Jag har ju bara fyllt år... 32 år och 96 månader? Det som känns skönt är ju att alla som hälsat mig välkommen till klubben faktiskt är äldre än vad jag är *fniss* :)

Tänkte göra en liten sammanfattning av helgen. Tack för de fina presenterna jag fick. Det är väl alltid någon som är avundsjuk på den senaste engelska championboken tex :)

Ett blomsterbud kom med en kvast med jättefina blommor.
Se själva!
Jag trodde det var min gamla bästis Åsa och hennes man Håkan som skickat dem eftersom de bor i Kinna men det visade sig vara allas vår "blomsterflicka"  Pernilla som var boven i dramat. Till er som inte vet så är Pernilla inte känd för att vara "blommornas bästa vän" så jag blev fasen så snopen och ännu mer snopen blev jag när Åsa och Håkan dök upp här hemma sent i fredags kväll :) De hade kört ända från Kinna och det var verkligen kul att ni kom oanmälda!
Självklart åt vi tårta i stora lass. Tycker faktiskt att min tårta blev ganska lik Leilas och jag kan skarpt rekommendera receptet med länk i mitt förra inlägg.


I lördags eftermiddag/kväll rastade jag mamma och pappa lite.
Vi tog en tur med bilen ner till Blekingekusten och där besökte vi diverse öar såsom Möcklö, Senoren, Sturkö & Tjurkö.
Vår svenska natur är verkligen vacker och det är synd att man så lätt blir hemmablind.

Lite fika måste man ha när man är på tur. Mamsen och Papsen var på strålande humör :)

Här skulle jag gärna bo

Skärgårdsidyll

Älskar färgkombinationen av det friska gröna mot det svalkande blå vattnet



Vi stannade på ett ställe där de hade lite trädgårdsodlingar och jag som är tokig i blommor kunde naturligtvis inte låta bli att fotografera några av dem.
Blommande fläder

Ros av något slag

Parkros

Jätteprästkragar

Clematis

Undra varför ägaren av blomsterhandeln inte gett bort dessa blommor istället för att behöva slänga dem mitt ute på fältet?


Söndagen började jag och hundarna med att åka till sjön. Det var stekande solsken redan på morgonen och blåsten som vi haft i flera dagar var verkligen som bortblåst. Sune var dagens linslus och som vanligt trivdes han som fisken i vatten.

Till och med älskade Cajsa tog sig ett morgondopp och gick naturligtvis raka vägen upp på sandstranden och just det... RULLADE SIG! Lockade i henne i vattnet igen och konstigt nog stod hon still när jag skyfflade vatten över henne med mina skålade händer

Jag tycker denna bilden på Sune blev fin trots att den är felexponerad

Inte heller så tokig tycker jag

Som sagt, Sune var dagens linslus...

...men även Cajsa kom med på ett hörn

Helgen får avslutas med en huvudbild på min älskade Sune

Resten av dagen gjorde jag absolut inte något vettigt alls. Hade nog mest ångest över att det skulle vara arbetsdag på måndagen efter.

Nu är det dags för nattarundan.

Natti natti


RSS 2.0