Besök av ekorre

Hade besök av en ekorre i går. Den brukar hälsa på och äta lite fågelfrö men igår var det nog lite kamp om maten... Inte de bästa bilderna men med tanke på att jag stått inomhus och fotat genom mina skitiga fönster + att det regnade ute gör att jag tycker bilderna är ok att visa här ändå.

Men vad är detta?

Jo, det är en ekorre!

Han är förbannad på fåglarna som tar hans mat...

Inte för att det är så konstigt eller?
Talgoxe med mat i munnen

Tror ni han nöjer sig med en jordnöt?

Nej, han ska ha med sig två!

Till slut lyckas han och flyger sin väg

Inte undra på att ekorren är sur...

Kram på er!
Anna

Vad 17 ska man skriva om?

Har inte så mycket att berätta om. Är allmänt uttråkad
Här har varit gråmulet hela helgen och visserligen ligger snön kvar men den är numera väldigt blöt. Ca 10 cm nysnö kom i natt och idag så regnar det... Underbart? Inte det minsta anser jag. Åh, vad jag önskar att det vore som det var för en vecka sedan när solen sken och det var 10 grader kallt.

Igår var jag och gick med hundarna runt slottsruinen men eftersom det var lika grått igår som idag, förutom att det inte regnade, så fick kameran stanna hemma.
Har letat lite bland mina gamla bilder i stället och hittade några på hur det kan se ut om det är fint väder på samma ställe... Bilderna är tagna för ganska exakt ett par år sedan. Vintertid, när isen ligger, är enda tiden man kan komma runt slottsruinen såvida man inte har båt.

Snö var det då också men Sune hade lite längre frisyr än vad han har idag.

Tant Cajsa älskade att rulla i snön lika mycket då som nu...

Så börjar då vår promenad runt borgen med en bild av Sune.

Fin gammal ek inne på borggården

Cajsa & Sune i ett av de gamla rummen som man bara kommer till sjövägen

Cajsa ser ut att trivas i eftermiddagssolen

Ja och som sagt, hon är en hejare på att rulla sig... (tack och lov är hon inte en skitrullare utan bara en må gott rullare)

Vi slutar som vi började...Sune får helt sonika avsluta med borgen bakom sig.


Det var allt för idag.
Nej just det, jag skulle ju visa bilden som förra inlägget hade en fråga om. Alla som gissat har gissat rätt så det var uppenbarligen ingen svår sak att gissa på. Ska ha gissningstävling snart igen men då blir det ett pris till vinnaren också.

Nu ska jag klä på hundarna täckena och gå en liten kvällsrunda i regnet. 

Anna

söndag till tisdag

Idag blir det en liten sammanfattning från i söndags. Åkte ner till Ullis och det blev en mycket lugn och avslappnande dag. Det var verkligen underbart och precis vad jag behövde.
Änglar kan man inte få för många av så jag hade med mig en liten present. Visst är hon söt.


Vi tog bilen till havet och hade våra älskade kameror med oss. Det blev en hel del bilder så här kommer några smakprov.

Ser ut som någon kastat i en massa med snöbollar men detta är faktiskt ett av naturens egna fenomen.På en camping stannade vi och fikade. Ullis hade gjort äggamackor och varm choklad. Underbart gott! Jag är ju lite kinkig när det gäller varm dricka så min choklad fick kylas lite, vilket var lätt fixat, innan jag kunde dricka den.


Ett antal svanar hittade vi också.

Unge?

Turen avslutades på Aspan där någon från Ljungby hade glömt kvar en brassestol.

Visst var det vackert därEn vintergrön växt hittade vi också. Någon som vet vad den heter? Det är inte murgröna så mycket vet jag.

Tillbaka i Tubbarp igen så skulle vi grilla korv... Att få fyr på en gammal engångsgrill är inte det lättaste så det slutade med att korvarna stektes inomhus i stället och vi fnissade åt de tändvätskeindränkta korvarna som vi inte kunde äta...

Tack för en härlig dag Ullis!

Har blivit utmanad av Sara, tror jag bör tilläggas för meddelandet i gästboken var anonymt men i hennes blogg stod jag som utmanad så jag utgår från att det är hon. Hur som helst så ska man visa hur skrivbordet på datorn ser ut och så här ser mitt ut.

Det var en lagom ansträngande utmaning tycker jag så därför utmanar jag alla som vill visa sitt skrivbord.


Igår slutade jag redan vid 15 och det innebar att jag hann ta en vända till skogen med hundarna. Underbara dagar det varit nu måste jag säga. Kallt, strålande solsken och lite snö, precis så som jag vill vädret ska vara på vintern.

Älskade tant Cajsa fastnade på en huvudbild


Ja och så hittade jag lite andra intressanta former... Någon som kan gissa vad det är?


Så var det natt igen och dags att sova.

Men först är det nattarunda med hundarna som gäller.


 Anna

Ny dag, gamla bilder

Det är inte lätt att ha så många bilder att välja mellan som det blir med den nya kameran har jag insett. Hittade några till bland gårdagens nästan 700 bilder som jag tänkte lägga ut här så här mitt i natten.

För ovanlighetens skull så har jag fått med både Cajsa & Sune på samma bild. De står nästan stilla men det varar inte så länge...
Ni som läst min blogg innan vet att jag har jätteproblem med just att få med båda hundarna på bild samtidigt eftersom de nästan aldrig är bredvid varandra, så här kommer lite bilder på dem var för sig också.

Cajsa på framfart

Håll i er, här kommer även Sune springande... Inte riktigt focus i bilden men det får duga ändå för jag tycker han ser så glad ut här.

Han springer så det fladdrar i öronen gamle Sune.


Så avslutar vi med ett par springbilder till...

Söta tant Cajsa

och Fabror Sune naturligtvis


Nu måste jag gå och lägga mig för om några timmar ska jag åka ner till Ullis i Tubbarp City (strax utanför Ronneby). Förhoppningsvis ska vi kunna ta lite kort i fint väder och är det inte fint väder så får vi "bara" fnissa och ha kul som vanligt.

Kram Anna

Alla Hjärtans Dag

Egentligen hade jag en plan att bara sätta in en massa med bilder på diverse olika hjärtan men eftersom det, peppar peppar, varit strålande solsken idag och några grader kallt så har jag passade jag på att åka till skogs med hundarna och kameran. Inte många bilder att hurra för men här kommer några stycken i alla fall.

Vi börjar med en hjärtbild från förra veckan. Man skulle kunna tro att jag lagt dit löven man jag har inte rört dem över huvud taget. Konstigt att löv kan samla sig så här runt en sten täckt av mossa

Sedan förra veckan har det kommit lite mer snö. Det är sådan där snö som är lätt som fjädrar och det är den sorten jag föredrar då den inte fastnar och det är lätt att gå i den. Sune var på hugget idag. Han brukar alltid vara snäll och stanna i bilen tills han får lov att hoppa ur men idag smet han innan jag ens hann reagera Som tur är så är det inte mycket trafik på den här vägen.

Idag blev jag dock omkörd av av en bil med en massa jägare i när jag nästan var tillbaka till bilen igen. Kanske skulle de till älgtornet vi hade gått förbi.

Sune har fått upp lukten av många fina pinnar...

Tydligen var de inte så goda för han kommer ut på vägen igen utan någon.

Skitgrisen Cajsa springer...

och springer...

Sune sitter och vilar lite...

Innan det bär av på nya äventyr

Mattes fina fina fabror Sune!


Tog med mig kameran för att lära mig den så lite naturbilder ska vi väl klämma in här också innan vi allra sist avslutar med en riktig puss!


Rester av stormen Gudrun. En gren som fastnat i ett stormskadat träd.

Vägvisare...
Med längtan till sommaren...


Puss på er på Alla Hjärtans Dag!
Kram Anna

Fredagen den 13:e

Så är denna dag slut men vilken början på dagen det var idag!
Den började nämligen med att jag försov mig   Sov så himla skönt och vaknade 6:57! Jag som skulle vara på jobbet vid 7:30 skulle vid den tiden klä på mig ytterkläderna och samlat ihop hundarna för att åka. Fattar inte hur snabb man kan vara för vid 7:03 var jag ute i bilen, hade redan backat ur garaget och hade bilen vänd i rätt riktning, mot mamma & pappa! 
Visserligen insåg jag när jag väl kom till jobbet att jag nog glömt gå på toa men jag har borstat tänderna och håret, klätt på mig alla mina kläder och jag var inte mer än 5 min sen! Hade kunnat komma ca 3 min tidigare om jag parkerat precis utanför jobbet och gått och flyttat bilen vid 9 när lapplisorna kommer.
Apropå det, är det någon som någonsin sett en manlig lapplisa? Detta måste vara det mest kvinnodominerande yrke som finns. Tom kvinnorna som går på gatan med sina lackväskor har ju numera konkurrens av män (dock utan lackväskor antar jag).

En annan sak som jag stört mig på idag är att i dag när man jobbar och inte kommer hem förrän det är mörkt så kan det vara hur fint väder som helst. Runt 5 grader kallt (ingen kramsnö alltså) och strålande solsken! Längtar man hem och ut med hundarna eller längtar man hem och ut med hundarna då? Det finns liksom inga andra alternativ. Önskar man kunde kompat så man kom hem vid åtminstone 3 och hann ut på den där så åtråvärda långpromenaden i skogen med hundarna nu när det för en gång skull är något bländande på himlen som visar sig. Håller verkligen tummarna för att det ska vara lika fint väder i helgen. Då ska jag ut och ta bilder med min nya kamera kan jag lova.
Måste ju försöka lära mig den och det finns massor av knappar och en tjock instruktionsbok. Tänkte jag skulle läsa lite i boken varje kväll innan jag släcker men insåg igår kväll att jag måste nog ha kameran i närheten så det blir nog till att sitta i soffan med det. Är det någon som vet vad gaffling är? Det ordet läste jag igår kväll i boken och för mig låter det som fäktning med gafflar vilket jag naturligtvis inser att det inte är.

Det känns i alla fall som om dagen slutade betydligt bättre än den började så utan någon större otur idag kan jag nu gå och lägga mig  för att förhoppningsvis vakna i morgon till strålande solsken!

Anna

Malinda's Elvira Madigan "Bettan"


Tänk vad tiden går! Idag är det på dagen 17 år sedan min "gamla Bettan" föddes. Det var en dag med snöstorm och strömavbrott hos Gustafssons på Kennel Malinda och jag glömmer aldrig när Stig ringde och berättade att det blivit valpar. 2 hanar och 4 tikar så det fanns att välja mellan. Bettan var tingad redan året innan men eftersom Jess gick tom fick jag vänta ett helt år på min älskade vovva i kombinationen jag så gärna ville ha en tik efter.

Har tyvärr inga bra bilder på hennes föräldrar men bilden nedan på hennes pappa Mooses visar i alla fall typen jag så mycket tycker om


Med Bettan upptäckte jag utställningar och som veteran tog hon 2 cert. Domarens kommentar när hon fick sitt första var: -Men, var har hon varit hela tiden?  Cert nr två kom på en special i Bjursås. 47 tikar var där så gissa om jag var chockad! Bettan stod som nr 2 i Bästa Tik. Detta var en mycket speciell Bästa Tikklass eftersom domaren, Caroline Nicholson (Shilstone), placerade 5 veterantikar i Bästa Tikklass. Undra om det någonsin hänt fler gånger?


Bettan 5 år

23 april 1997 födde Bettan 10 valpar. 9 st överlevde och 2 av dem har jag här hemma. Mig veterligen så är det 6 st kvar i livet av dessa nu. Cajsa, Sune och deras syskon fyller 12 år snart och jag är glad för varje dag som de finns kvar.


Mörka fina ögon som man kunde drunkna i


Bettans underbara milda uttryck!

Tyvärr blev Bettan inte så gammal, bara lite drygt 9 år. Hon somnade in i juni 2001 i något veterinären först trodde var kennelhosta men som senare visade sig vara lungödem.

Så här i slutet på denna lilla text måste jag också passa på att gratulera Percy (Movitz Philosophical Poet) som idag fyller veteran! Född på Bettans födelsedag samma år som hon dog. Det har gått 8 år och jag kan inte fatta att det är så länge sedan.


Ta hand om era hundar och gossa ordentligt med dem!
Kram Anna

7:e februari och ingen sol i sikte...

Jaha, så har det gått en hel vecka i februari och än så länge så är det ingen sol i sikte. Tog med mig kameran när jag åkte ut med hundarna och bilderna visar verkligen hur grått och disigt det är här idag.

Någon har lämnat kvar en boj så den kunde jag ju inte låta bli att ta kort på

Ingen is som jag skulle vilja ut och gå på...

Vart ska du?

Jag ska gå på skattjakt...

Jag tror jag går åt detta hållet...

Titta vad jag hittade!

Kan det vara någons skattgömma eller har det bara varit en misslyckad picknick?

Jaha, så avslutar vi väl med lite sten... Mossbeklädda stenar kan nämligen vara fina de också


Hoppas verkligen det blir bättre väder i morgon för det här slaskiga tråkvädret tar verkligen knäcken på en.

I morgon är en alldeles speciell dag så kolla in här då också!

Kram Anna

UTMANAD!

Efter 3 dagar med uppdateringar så är jag utmattad och skrivkrampen har närmat sig trots att jag inte skriver så mycket. Tänkte nu chocka alla mina läsare med en fjärde uppdatering på 4 dagar!

Har blivit utmanad av Pernilla (http://www.beardieboys.com) och denna utmaning var så himla enkel att jag tänkte jag slår till och gör den.

Alltså, utmaningen löd som följer:
Gå in bland dina foton och ta mapp nr 6 och välj bild nr 6. Lägg ut denna bild på bloggen och skriv lite om den. Utmana därefter 6 stycken nya och länka till deras sidor.


Nervöst letade jag upp mappen som visar sig vara från 2007-04-27. Vårbilder känns aldrig fel men tänk om det bara var en bild på något jag sålt på Tradera eller en riktigt dålig bild. Jag orkar aldrig sortera bort de dåliga utan de ligger och tar utrymme de också. Jag måste säga att jag hade en väldans tur. Bilderna i mappen var tagna en underbar vårdag när solen sken ordentligt och bild nr 6 var 3 st kanadagäss på en spegelblank sjö.Känns som man kan pusta ut nu när man vet var det var för bild.

Sen ska man ju utmana sex andra och det är inte så lätt när man vet att en del man tänkt utmana redan blivit utmanade en en annan viss Pernilla...  Av de jag väljer finns det kanske någon som redan gjort den här utmaningen tidigare men då kan ni väl välja visa oss bild 2 i mapp 2 istället.

Då utmanar jag:
Stina. http://www.aijko.se/text1_27.html
Tiina. http://lillysilver.blogg.se
Carola. http://kanelgumman.blogg.se
Liz. http://beardmarkedsblogg.blogspot.com/
Sara. http://www.blogtown.se/blog.php?id=saraj
Tina. http://blogg.kennelhairdog.se/#home

Eftersom jag igår hade med lite sommarbilder i bloggen stoppar jag in ett par till vårbilder tagna ur den här mappen.
De var ju som sagt 3 kanadagäss och här verkar de vara ense om vilket håll de ska åt.Men jag undrar om de blivit osams här?Sune sitter kopplad men inte pga fåglarna utan faktum är att han har koppel eftersom vi sitter i en kohage.Här skulle jag gärna bo... Undra om det bor en singelman där?Sista bilden var den bästa i mappen tycker jag. Ååååh vad jag längtar till våren...Nattarunda på gång igen men jag är i chock måste jag säga. Det är nog första gången det hänt för mig att jag uppdaterat 4 gånger på 4 dagar!

Natti natti!

Kram Anna

SOMMARLÄNGTAN!

Har jobbat 10-19 idag och det är verkligen den sämsta tänkbara arbetstid man kan ha enligt mig. Man hinner inte göra något innan man börjar jobba och inte heller efter när man kommer hem. Har bara slappat lite framför tv'n men tänkte chocka er alla med ett inlägg tredje dagen på raken!

Är så trött på den här grå årstiden och har en fruktansvärd sommarlängtan så jag letade fram lite gamla bilder. Gult är verkligen en sommarfärg så idag så går bilderna i denna färg.

Först ut är resterna av en sharonfruktBlommor, vad skulle jag göra utan dem? (Är riktigt nöjd med bilden nedan)Blir alltid lika glad av fjärilar och den här gula blomman drar verkligen till sig just fjärilar och andra insekter.

Hoppas ni ser att det även är ett bi på den här bilden.Vacker påfågelfjäril...För er som gillar hundar så kommer här dagens sista bilder dock inte i gula toner.

Vad kan vara mer somrigt än Sune i badtagen?Den sista är nog en ny favorit som jag faktiskt glömt av att jag tagit.Jaha, så var det då dags för nattarunda med hundarna!


Kram Anna

Kärlek vid första ögonkastet!

Efter att ha våndats i över en vecka så tog jag äntligen beslutet i fredags att jag skulle köpa mig en ny digitalkamera. Inte för att den jag hade var dålig direkt (faktum är att den är väldigt bra) utan för att jag ville ha en systemkamera. Först var jag inne på att köpa en Canon 450D efter att ha sett alla Pernillas fina bilder men efter råd och tips slutade det med att det blev en Nikon D90. Mest pga att den skulle vara lite snabbare än Canonen och inte nog med det, den är så underbar att greppa
Innan jag väl bestämde mig så var det många turer in till Expert på luncherna och Media Markt på kvällarna samt samtal till England för att prata med Jesper som är betydligt mer fotokunnig än vad jag är (se bara på alla fina beardisbilder han har på sin sida) Jag tog tom fram min instruktionsbok till min gamla älskade Sony för att kolla så att jag verkligen inte gjorde något onödigt!

I fredags kväll bar det äntligen av till Expert och jag inhandlade min efterlängtade kamera.
Så här ser den ut min nya kärlekEftersom jag hade ett presentkort på Media Markt (tack TH för att jag vann det) så tänkte jag köpa minneskort samt väska till kameran där. Som vanligt var jag sen så jag hann inte dit innan de stängde utan jag fick vänta tills i lördags innan detta blev inköpt. (och eftersom jag som vanligt är mycket morgontrött så åkte jag inte och handlade förrän sent på eftermiddagen precis innan de stängde) Hur som helst så hade jag laddat batteriet och när jag väl kom hem framåt kvällningen så kunde jag äntligen testa att ta ett par bilder inne. Inte direkt så planerade stilleben och inte de bästa inställningarn men det var mest för att känna hur det kändes.

Första bilden jag tog är denna som föreställer min äpplejuicepaket som stod mitt framför näsan på soffbordet. (tur det inte syns mer av min stökiga lägenhet på bilden).Bild nr 2 föreställer en av mina söta grodor. Denna fick jag av min "darling" för snart två år sedan. Han är bara för söt.Har tyvärr inte hunnit ta så många bilder. Tänkte avsluta med ett par bilder på min älskade Cajsa & Sune från den sena eftermiddagsrundan i skogen i Osaby i söndags. Tyvärr var det lite skumt ute så korten blev lite gryniga men de får duga ändå.

Cajsa tycks ha lite mer bråttom än vad Sune hade...

Jaha, nu ska jag gå och sova en stund tänkte jag. Jobbar mellan 10-19 så det blir sovmorgon för en gång skull.


Kram Anna

RSS 2.0