GRATTIS CAJSA & SUNE PÅ 12-ÅRSDAGEN!!!

Herregud vad tiden går! För 12 år sedan satt jag och beundrade 9 st små nyfödda puppisar och deras mor Bettan. Inte trodde jag att jag 12 år senare skulle ha 2 st kullsyskon kvar hos mig.

Jag skulle behålla en tik och självklart fastnade jag, som är så svag för fina huvud, för SUNE. Inte det minsta lik en tik. Inte skulle jag kunna lämna ifrån mig en sådan här söt pojk!

 Jag hade jätteproblem med att bestämma mig för tik så till slut var det bara Cajsa kvar så det fick helt enkelt bli hon som fick stanna vilket jag inte ångrar

Här kommer några favoritbilder på de båda 12 åringarna. Vartannan på Cajsa och vartannan på Sune












Puss på er mina älsklingar!

Ps Dagen till ära så har United Bank of America tryckt upp dollar med motiv av Cajsa & Sune!


Skogsrunda & Fotoprogram

I går eftermiddag åkte jag en runda till skogen med mamma och vovvarna. Vi provade en ny väg men den var inte direkt så underhållande att gå på. Det gällde att hålla tungan rätt i mun för vi var tvungna att gå över ett stort område som drabbats av Gudrun. Mamma hade "stödbenen" med sig och det hade jag önskat att jag också hade. Hundarna verkade i alla fall njuta av utmaningen att ta sig fram över stock, ris och sten samt skogsmaskinspår men helt förståligt så var de ganska trötta efter 45 minuters promenad.


På denna runda var det inte mycket att glädjas över men jag fick i alla fall en ganska fin bild på en blommande sälg

och så vackert blått och grönt tillsammans.


Idag kan jag tala om att jag har gjort absolut inget alls. Fattar inte att en dag kan gå så fort och att man ändå inte har gjort något. Kallt och ruggigt har det varit och jag har mest suttit vid datorn hela dagen. Lyckades till slut ta mig i kragen och åtminstone steka lite pannkakor för att därefter åka till skogen med hundarna. Nu börjar jag få lite ångest över att helgen redan är slut. Tänk vad skönt det vore att jobba 2 dagar och vara ledig 5 varje vecka i stället.

För er som är intresserade av det fantastiskt enkla gratisprogrammet "PhotoScape" så kan jag rekommendera det. Här har ni länken: ladda ner Photoscape här För att ni ska slippa leta som jag fick göra så finns det en flik i överkanten som heter Free Download som ni ska klicka er in på. LYCKA TILL och HA DE SÅ KUL!

Natti Natti!

Kram Anna

Förmiddagsrunda

Ännu en underbar dag och denna dag är en lördag och man är LEDIG! Gud så skönt. Ska ut och roa mig i trädgården. Det är buskar som ska planteras och toppdressing till gräsmattan ska inhandlas så jag kan så i lite gräs på sina ställen. I veckan som gick så laddade jag ner ett gratis fotoprogram. Man kan göra massor så idag testar jag med lite nya ramar.

Började dagen med en runda till skogen och peppar peppar, jag lyckades hålla Sune från vattnet.
Nu äntligen börjar man se att det kommer grönt gräs ute och färgerna är lite varmare i bilderna man tar. Antar att det inte bara är jag som längtat.

Cajsa har rullat sig som vanligt men hon är lika söt för det

Sune har fått en lila klämma idag och han är lika glad som vanligt.

Till sist en bild på söta Tant Cajsa.

Kan knappt fatta att mina älskade vovvar fyller 12 år om 5 dagar! Undra hur man ska fira det?

Nu ska jag ta mig en tur till affären så jag kan köpa lite jord och roa mig där ute.

Ha det bra i solskenet!
Kram Anna

Påskdagen firad hos Pernilla

Igår var jag och hälsade på hos Pernilla och alla hennes pojkar. Det var strålande solsken och en helt underbar dag att träffas på.
Som planderat så började vi dagen med en promenad i underbar natur. Jag har många gånger tittat avundsjukt på bilderna Pernilla brukar ha i sin blogg och nu skulle jag äntligen få gå där jag också. Jag säger bara, TÄNK OM man hade en sådan bra runda att gå! Vi gick på en ås med UNDERBAR öppen skog på var sida som hundarna kunde springa i utan att få med sig halva skogen hem (läs granris och annan skit) som de alltid får här hemma.

Vi börjar med en bild på Rebus, 9 månader gammal. Visst är han söt!

Det är inte lätt att få med alla på en gång. Här är det bara Keno som saknas...

... men han lyckades inte smita undan helt och hållet...han var visst bara lite före de andra...

Hans Belgiske bror, herr Teddyson, är inte riktigt som alla andra... Han är ju en Birded Collie!

Så mycket spring i benen han har. Man blir faktiskt ganska chockad när han sitter lugnt och stilla i skogen. Tänk om man bara hade en bråkdel av all hans energi!

Nu är det ju så att alla Pernillas hundar är pigga och livliga krabater. Se bara när de rejsar hej vilt!

Här har jag tom fått med alla 6 + Pernilla på bild. Nedifrån och upp är ordningen: Kotten, Bossman, Keno, Teddy, Rebus, Pernilla och så skymtar man Filur bakom trädet längst upp till vänster i bild.

Vi passade på att sätta och en stund och njuta av den vackra naturen. Undra hur många älgar som går här i skymningen?

Bossman, som för övrigt fyllde 9 år denna dag, tittade också ut över nejderna.

Så var det dags för lite rejs igen... Teddy har sin lillebror Rebus i hasorna

Söta Rebus han kan han, hoppar över stock och sten.

Så var det dags att ta sig tillbaka till bilen igen. Det var ganska branta backar på sina ställen och även Teddy vilade en liten stund igen.

Annars var det mest så här det såg ut på väg tillbaka... Pernilla knallar på uppför branten med sina pojkar

Nästan som taget ur en grekisk film

Oops, här var visst alla med igen!

Så var det bara sista biten kvar till bilen


Väl hemkomna till Pernilla igen så festade vi loss på marängswiss med jordgubbar! Mumsfilibabba säger jag bara!
Tyvärr fick jag ingen bild på detta 

Vi experimentade lite med våra kameror och detta var ett av försöken


Annars så var det mest hundarna som fångades på bild. Bossman vilar ut efter promenaden medans Keno kollar så allt går rätt till


Fina fabror Bossman. Grattis på födelsedagen!


Tack Pernilla för en underbar dag med trevligt sällskap och god mat! Det får vi göra om igen!

Ha en riktigt trevlig annandag påsk! Själv ska jag nog ta fram trimbordet igen. Cajsa måste ju bli klar någon gång...


Kram Anna

SOLEN SKINER!

Är så glad för att solen skiner ute. Allt känns så mycket enklare då. Det är tom nästa lätt att stiga upp på morgonen, nja, kanske inte förresten.

Skickade ett gäng med halsband till en uppfödare av engelsk setter i England i veckan. Specialbeställda (ja, Pernilla, jag vet att du beställde för ett år sedan eller så...) så storlekarna var lite udda.
Så här blev resultatet


Långfredagen flöt iväg. Vet inte riktigt vart den tog vägen. Gjorde ett kort till pappas brors fru som fyller 80 idag.
Enkelt men ganska fint ändå tycker jag. Beställaren var nöjd och det är huvudsaken. Har använt lite 3-d kuddar men det syns inte så väl på bilden.


Tog en skogspromenad i går också. Det blev inte så många bilder men ett par på Sune lyckades jag få i alla fall.



Har lekt lite med bilden också. Man kan ju göra en himla massa saker i alla fotoprogram som finns. Det är verkligen kul att göra om bilderna men det är synd att det tar sådan tid att lära sig.






Sist kommer lite färgglatt...ja, vad är det egentligen?


Nu är det trimbordet som ska fram. Cajsa ska få känna på hur det känns att bli borstad igen tänkte jag. Det är inte direkt hennes eller min favoritsysselsättning men måste man så måste man.


Ha en fortsatt GLAD PÅSK!


Kram Anna

GLAD PÅSK!


Sunes vårbad

Sune har längtat hela vintern efter att få bada och i söndags kväll kunde han inte hålla sig längre. Trots mattes bannor om att han minsann inte skulle få någon kvällsmat om han inte höll sig ovanför vattenlinjen så slutade det med att han med mycket målmedvetna steg gick ner i vattnet...



Det var inget långvarit första dopp utan han kom upp ganska kvickt igen. Tyvärr var det helt hopplöst att försöka hindra honom från att gå i igen.

Vårkänslor har han gott om verkar det som för idag var han tvungen att skrubba sig torr i den största vassruggen som fanns på land. Man brukar bli ren av att bada men Sune blev nog bara dammigare och smutsigare skulle jag tro men mådde gott, det gjorde han i alla fall. Vårbadet kan nog i Sunes ögon/öron jämföras med Ronja Rövardotters vårskrik!

Det var faktiskt en ganska fin kväll för att göra vårbadspremiär

Efter lite rejsande så hittade Sune en pinne och bjöd in till lek....

men Cajsa... hon ville hellre rulla sig i de torra löven. Snygg blev hon, fast här har de flesta redan lossnat. Till skillnad från Sune så är Cajsa väldigt ointresserad när det gäller vårbad, tack och lov för det.

Det började bli mörkt och solnedgången var underbar



Vilka färger det trots allt finns i naturen!


Ett par dagar till att jobba sedan får man vara ledig i hela 4 dar! Det kan ju jämföras med minisemester vilket aldrig känns fel enligt mig.

Kram Anna

Ännu en vecka har gått! (undra vart?)

Som vanligt fattar jag nada. Vart tar tiden vägen åt? Redan en vecka sedan vi ställde om klockorna! Denna sommartid ställer till det en hel del för mig. Jag börjar oftast jobba vid klockan 7 och stiger då upp ca 5:45. Efter vi ställde om klockorna innebär detta att min kropp tror jag stiger upp mitt i natten, Klockan 4:45 (enligt normaltid) är inte normalt och sedan får alla säga vad 17 de vill om att det är så skönt att det är ljust lite längre. Jo visst är det så MEN, det blir också mörkare på morgonen...

Den här veckan kom våren får vi nog säga. Underbart väder och ÄNTLIGEN behöver man inte knöla på sig vinterjackan längre.
I slutet av veckan tog jag en vända till sjön utan hundarna faktiskt. Det är ganska mycket folk som promenerar på det här stället och eftersom jag hade tänkt att fotografera lite så är det enklare att åka utan hundarna. Först gick jag genom ett koloniområde. Det fejades för fullt i en del trädgårdar. Hittade en förtorkad alpclematis och den var så vacker med sina torra blommor. Vilka konstverk det finns i naturen!

En gammal övergiven pinnastol hade sin plats utanför en trädgård. Ser mest ut som om fåglarna använt den som sittpinne.

Kanske är det fågelparet som bor här som använt den.

Som sagt, det finns myckt som är fint i naturen.


Under promenaden stötte jag på ett kärlekspar. Killen han kämpade för att imponera på sin tjej...



...medans hon i början såg mest förlägen ut...

Efter en hel del putsande av den vackra fjäderdräkten så verkar tjejen dock tycka killen vara rätt så ok...






Och det är klart, vem kan stå emot en sådan här snygging?



Det var helt otroligt vad fjädrarna gnistrade i solen.

Igår följde jag med mamma och pappa på en utflykt till Kosta glasbruk.

De skulle köpa present till min fabrors fru som fyller 80 nu i påsk. Själv passade jag på att köpa mig en pokal.  Pegasus heter den. Hittade en bild på nätet som jag har lånat. Tyvärr syns det inte så mycket mer än Pegasus men det är en sol och lite blommor målade på den också.

Självklart är man tvungen att fika lite när man är på utflykt. Rastplatsen har vunnit Motormännens pris för vackraste rastplats och en dag som denna kan man förstå varför.






En dag som denna var man ju bara tvungen att ta med hundarna och åka en vända till skogen också.

Det är verkligen torrt ute

Det enda gröna man ser här runt omkring är möjligtvis granris och mossa

Vår väg var tyvärr översvämmad

så vi fick kämpa oss genom snåret i skogen i stället.

Så här nöjd kan man vara när man kommer hem. Tror Sune har fått vårkänslor för det brukar alltid vara Cajsa som ligger och gnor sig på rygg annars.


Sist är jag bara tvungen att visa lite blåsippor jag hittade ute. Underbara eller hur!


Säger som Pernilla brukar säga, Ni får ursäkta att det blev så många bilder men det är ju så svårt att välja vilja man vill ha med.


Kram på er!
Anna

RSS 2.0