På besök hos Selma & Tito

Idag hade jag lovat en nybliven bearded collie ägare att komma och hälsa på efter jobbet för att ge lite råd och tips när det gäller pälsvård och utställningsträning eftersom de ska ställa ut sin lilla Selma om några veckor.

När jag steg ur bilen möttes jag av ett gäng med unga söta tjejer (sorry, har inte en aning om vad ni heter), matte Eva-Lotta och husse ( som jag också glömt namnet på) samt 2 sociala hundar. Tito, en bedårande femårig norfolkterrier och så Selma en busig 7 månaders bearded collie.De bor precis utanför stan i ett nybyggt jättefint hus. Synd jag inte tog kort på det. Tänkte mer på att fotografera den lilla söta hönan som stod i busken vid entrén.Eftermiddagen fortlöpte med att Selma fick öronen ryckta av mig. Hon sa inte ett knyst utan brydde sig inte alls. Skönt med sådana hundar. Vi pratade om bearded collien som ras och de fick lite råd och tips angående borstning och uppställning. Selma är en mycket snabb och smidig hund. Hon gör enorma hopp och har mycket bra kroppskontroll för sin ålder måste jag säga. Mycket bilder blev det inte tagna. Tito kom för att gossa så fort man satte sig på huk och Selma var inte så samarbetsvillig. Hon var antingen inte stilla eller så vände hon bort huvudet så detta är vad jag fick med mig i bildväg.Nu  har mörkret kommit igen och det är dags att sova igen. Tycker inte jag gör annat än sover och jobbar och ändå sover jag alldeles för lite. Till råga på allt så är jag dunderförkyld. Det enda som saknas är febern. Hoppas verkligen att jag slipper ifrån den.

Natti Natti
Lyckoblomman

Har en blivande prins flyttat in?

Efter påtryckningar från en viss LidhultsPernilla tycker jag det är säkrast att uppdatera lite. Man vet ju aldrig vad hon kan hitta på annars

I veckan flyttade det in en liten söt groda till mig. Hittade honom på Rusta och jag kunde bara inte motstå honom. Det blev helt enkelt kärlek vid första ögonkastet. Undra om han blir min prins om jag kysser honom?Har också köpt ett gammalt linneskåp i ek. Ska ha det i vardagsrummet och jag tänkte att mina scrapbookingprylar ska få flytta in i det så fort som den instängda lukten i det har vädrats ur. Har länge varit på jakt efter ett skåp till dessa attiraljer men inte hittat något med bra planlösning så när det här skåpet bara stod där mitt framför ögonen på mig på Erikshjälpen var det bara att göra slag i saken och köpa det innan någon annan gjorde det. Det har sina skavanker men vad mer kan man begära när det är ett gammalt begagnat skåp?Nu är det sängen som gäller igen. Rackans vad fort en helg kan gå. Jobbar 1 vecka till och sedan har jag ÄNTLIGEN semester!


Natti Natti
Lyckoblomman
Photobucket

Hänt sedan sist

Ojojoj, har inte uppdaterat på väldigt länge som ni har märkt. Hur som helst så beror det inte på att det inte har hänt något utan snarare tvärt om, jag har haft fullt upp. Här kommer en liten snabbgenomgång.

Först kan vi börja med att vi har firat midsommar. Solen sken inte direkt utan det både ösregnade och haglade. Av någon anledning hoppas man varje år på solsken men allt som oftast ser det ut som i år.Efter midsommar kommer min födelsedag None
Det är inte mycket att fira. Mamma och Pappa hälsade på och vi passade på att äta god jordgubbstårta. Tack snälla mamma för att du gjorde den.Jag fick fina amplar till mitt nya fina altanräcke. Gillar dem skarpt.Mina goda vänner Ullis & Pernilla kom och hälsade på dagen efter. None
Av Pernilla fick jag en bautakorg med massor av goda ätbara och drickbara saker. En paket med scrapbookingsaker fick jag av Ullis och det går alltid åt. Med andra ord var det två helt perfekta presenter!
Tack snälla ni för dem. Vi får väl smaka lite i helgen...

Mat är ett måste en fredagkväll så vi grillade kycklingspett och åt potatishalvor jag gjort i ugnen. Sallad och god dressing hade vi också. Glömde tyvärr att ta kort på maten men däremot blev tårtan fotograferad efter att den hade hamnat på golvet! Har väl aldrig lyckats med denna bedrift innan men någon gång ska ju vara den första.
Tur i oturen hamnade det mesta i locket till tårtbrickan.Efter två dagars firande känner jag mig så här

I torsdags (3/7) började jag och Ullis vår resa till World Winner Show i Stockholm för två dagars hundutställning. Bearded collie skulle bedömas på fredagen på WDS och på lördagen hade vi rasutställning i Lida.
Vi bodde hos Ullis syster i Norrköping så det blev ganska mycket bilåkande  till och från utställningarna. Hur gick det då? Jo, i fredags var vi som sagt i Älvsjö (Stockholm) på World Winner Show. Dömde hanar gjorde Ulrica Göransson och tikarna dömde hennes syster Charlott Sandberg. Jag satt och tittade på hanarna eftersom både Pernilla och Ullis ställde sina snygga vovvar.

Pernillas Teddy (Sunday Mornings Goldenking) fick omdömet very goodTyvärr har jag inga bilder från denna utställning så bilden på Teddy är tagen i Hässleholm tidigare i år.

Ullis Putte (Malinda's Don Juan) fick Excellent och placerade sig nr 3 i sin klass. GRATTIS GRATTIS!


Lördagens rasutställning gick av stapeln på Lida friluftsområde. En fin plats vid vattnet. Det var otroligt varmt och soligt så det var nog många som brände sig, däribland jag som för en gång skull ändå hade smörjt in mig med hög solskyddsfaktor.Dömde tikar gjorde Brenda White, kennel Moonhill och hanarna dömdes av Lesley Tomlinson, kennel Coalacre. Denna dag var det bara Putte som var med. Pernilla hade tyvärr inte anmält.
Putte fick ännu ett excellent men blev oplacerad i sin klass.I söndags tog vi bilen hem igen och jag kan säga att det var 2 st trötta människor och 1 st trött hund som åkte hem.


Kram LyckoblommanRSS 2.0